Waarom Telegram gebruiken in plaats van WhatsApp?

Download en installeer de app Telegram en blijf op de hoogte van jouw favoriete crypto- of blockchainproject!

Wat is het verschil tussen Telegram en WhatsApp?

Telegram lijkt veel op whatsapp maar heeft naast de standaard chatfuncties nog meer leuke en handige features. Telegram is een app die je kan gebruiken in je web browser, dekstop en je telefoon of tablet. Telegram werkt sneller en door de mogelijkheid berichten versleuteld te versturen ook nog eens een stuk veiliger!

Voordelen van Telegram

  • Telegram is eenvoudig in gebruik
  • Telegram heeft versleuteling en zelfvernietigende berichten
  • Telegram geeft toegang tot je chats vanaf meerdere apparaten
  • Telegram bezorgt berichten sneller dan iedere andere app
  • Onbegrensde grootte van je media en chats
  • Telegram heeft een gratis open API en broncode
  • Telegram beveiligt je berichten tegen aanvallen van hackers
  • Telegram-groepen kunnen tot wel 200.000 leden hebben
  • Telegram laat je de chatapp volledig personaliseren

Telegram installeren

De app Telegram vind je in de Google PlayStore en de Apple AppStore. Wanneer je deze app download, moet je je telefoonnummer ingeven. Na een SMS-verificatie ben je klaar om de app te gebruiken. Via het zoekvenster kan je op zoek gaan naar jouw favoriete crypto project waar je van op de hoogte wil blijven. Zo vind je bijvoorbeeld kanalen voor Bitcoin, Ethereum, Ripple en andere altcoin projecten.

We raden je aan om na het instellen van Telegram een gebruikersnaam in te stellen. Deze optie vind je onder ‘instellingen’. Daar kun je ook aangeven of je jouw privé telefoonnummer af wil schermen, zodat je privacy gewaarborgd blijft.

Telegram bots voor crypto trading

Een superhandige tool voor de ontwikkelaars onder ons is de mogelijkheid een ‘bot’ te maken. Mypileus heeft een bot gemaakt op Telegram die perfect kan communiceren met onze eigen crypto trading software. Door de snelheid en het gemak van Telegram te combineren met onze eigen software zijn we erin geslaagd een ideale crypto trading tool te maken. Wil je hier meer over weten, kijk dan zeker even hier: MyPileus Trading Bot.

Crypto groepen op Telegram

Veel crypto- en blockchainprojecten hebben een eigen community channel op Telegram. Soms zijn dat kanalen met het laatste nieuws, maar je vindt er ook discussiegroepen om samen met anderen te chatten over jouw favoriete altcoin project.

Let trouwens op met het volgen van zogenaamde crypto signalen groepen op Telegram. Handel nooit zonder eerst jezelf te verdiepen in het project. Met andere woorden… DYOR (Do Your Own Research).

Heb je vragen over Telegram of ben je op zoek naar interessante crypto groepen op Telegram? Mail naar info@mypileus.nl of stuur een bericht op Telegram naar @pileussupport!

Download Telegram voor je Desktop