Short gaan op crypto? Zo werkt het!

Met de Pileus trading bot kan jij short gaan op Binance op Bitcoin en altcoins. Wil je weten wat shorten is of ben je benieuwd hoe je Bitcoin short op Binance? En hoe jij de waarde van je portfolio beschermt ondanks een dalende Bitcoin? Lees dan verder!

Crypto currencies

Wat is short gaan op crypto?

Short gaan ofwel shorten, is het verkopen van je bitcoin of altcoins met als doel deze lager terug te kopen voor een betere prijs. Verwacht je dat de prijs van Bitcoin, Ethereum, Ripple of een andere coin die je bezit zal gaan dalen? Dan kun je door middel van shorten je hoeveelheid coins vergroten.

Ondanks de daling van de prijs van je coins, blijft de waarde van je totale crypto portfolio stabiel. Stijgt de prijs van je crypto nadien? Dan profiteer je twee keer! Je hebt nu namelijk meer coins waardoor de waarde van jouw portfolio dubbel zo hard zal stijgen!

Wil je trouwens weten hoe een trading bot de risico’s met crypto traden kan beperken? Bekijk dan ook zeker dit artikel!

Shorten op Binance

Binance is de meestgebruikte crypto beurs van dit moment. Helaas biedt Binance geen short functionaliteit aan voor de reguliere beurs. Met de MyPileus trading bot kan je via Telegram eenvoudig op alle aanwezige crypto coins short gaan. Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Lees dan verder

Shorten met de trading bot

Gezien het enorme voordeel van shorten hebben we deze functionaliteit uiteraard ook ingebouwd in onze trading bot. Net zoals je targets, een stop-loss en trailing kan toepassen op je normale trades, is dat ook mogelijk toe te passen op je short trades.

Shorten tegen marktprijs

Zie je de prijzen kelderen en wil je direct jouw Bitcoin shorten? Gebruik dan het commando /qshort btc/usdt 0.005 (of een andere hoeveelheid).

Jouw Bitcoin zal direct worden verkocht en je hebt nadien alle tijd en rust om je targets en stop-loss te plaatsen!

Screenshot van MyPileus met een short op crypto

Profiteer vandaag nog van deze en alle andere mogelijkheden die onze crypto trading bot biedt!

Meld je aan voor 14,95 euro per maand