API codes voor uw Binance account nodig? Zo werkt het!

API codes zorgen voor snelle en bovenal veilige verbinding tussen de MyPileus crypto trading tool en uw eigen Binance account. Benieuwd wat API codes zijn en hoe u deze aanmaakt op de website van Binance? Lees dan verder!

Uw API codes op Binance aanmaken

Wat is een API?

API staat voor Application Programming Interface. Zonder te technisch te worden betekent dit in het kort dat het een code is om twee losse applicaties met elkaar te laten communiceren en dus informatie te delen. Zo gebruiken sommige websites bijvoorbeeld de API codes van Google om zo een routekaart op de website te laten tonen.

Wanneer je de API codes van Binance aanmaakt krijg je de keus welke rechten je deze API codes geeft. Dit is een heel belangrijk onderdeel aangezien je nooit wil dat een applicatie van derden meer mogelijkheden krijgt dan nodig. De rechten die je kan geven met deze API codes van Binance zijn:

  • Leesrechten – Bijvoorbeeld de balans bekijken voor bepaalde crypto portfolio tools
  • Handelsrechten – Bijvoorbeeld voor trading tools zoals MyPileus
  • Opname- en stortingsrechten – Ons advies deze altijd uit te schakelen voor elke API code die je maakt
Bekijk de stappen om uw API codes aan te maken

In een paar stappen uw API codes klaar voor gebruik

Log in op uw Binance account

Log met het account dat u wilt koppelen via uw desktop in op de website van Binance. Heeft u nog geen Binance account, klik dan hier om een nieuw account voor de trading bot aan te maken.

2FA activeren

Binance verplicht iedereen die gebruik wil maken van API codes, de 2FA (tweestapsverificatie) in te schakelen. U krijgt hier automatisch een melding voor als u dit nog niet heeft gedaan voordat u door kunt gaan met het aanmaken van de API keys.

Selecteer API-beheer

Via het hoofdmenu aan de bovenzijde van de pagina kiest u voor API-beheer. Zodra u hierop klikt wordt u gevraagd een label in te geven voor de nieuw aan te maken codes. Typ hier de naam MyPileus, zodat u later altijd nog weet waar deze codes voor waren.

Verifiëren

Binance zal u vragen om uzelf eerst via 2FA te verifiëren en vervolgens u een e-mail sturen om het aanmaken van de API codes te bevestigen. Open deze link in uw e-mailprogramma in dezelfde browser als die u gebruikt had om in te loggen (dus niet via mobiel bevestigen).

Noteer en bewaar uw API codes

Eenmaal geverifieerd keert u automatisch terug naar de API-beheerspagina en ziet u vervolgens de twee API keys. Open een nieuw tekstbestand op uw computer en kopieer en plak hier zowel de public als de secret key in, zodat u deze later nog terug kunt vinden. De secret key wordt namelijk maar eenmalig getoond.

Uitloggen

Heeft u beide codes genoteerd dan kunt u vervolgens veilig uitloggen op de website van Binance en doorgaan naar het koppelen van uw account met de MyPileus trading bot.

Heeft u vragen?

Mocht u ergens vastlopen tijdens het aanmaken van de API codes, dan kunt u altijd terecht bij onze support afdeling via Telegram @pileussupport. Heeft u nog geen Telegram account, dan kunt u ons ook per e-mail bereiken via info@mypileus.nl.